Koji film da odgledam??

Svi mi volimo da se zavalimo u fotelju i odgledamo dobar film.. Kao dokaz imamo sva veca i veca ulaganja u filmove, a i njihove zarade koje prelaze cak i cifru od milijardu dolara.. Da, 1,000,000,000 dolara.. Znaci u principu i nije problem odgledati dobar film sa vremena na vreme, prosecnom gledaocu.. Ali, ukoliko ste filmofil, imate odredjene kriterijume i podosta vremena, filmovi koji se trenutno reklamiraju Vam nece biti dovoljni da zadovoljite Vase potrebe.. I tu nastaje problem, reklamiranje ne obuhvata nista vise od najnovijih naslova, samim tim Vasa potraga postaje teza.. Ovaj post je moj pokusaj da Vam pomognem u tome, u vidu saveta i predloga kako doci do naslova koji cete odgledati sa uzivanjem bez brige da posle njega necete moci da nadjete nesto novo..

Ja svaku svoju potragu pocinjem sa Internet Movie Database-om ili skracenom IMDb.. Zvanicno najveca arhiva filmova i serija na internetu, nudi mogucnost pretrage skoro svakog naslova koji je ikada izasao posto cak i sami korisnici mogu da ubace naslov koji pozele.. Pretraga se moze vrsiti:


- jednostavnim ukucavanjem u gornjem srednjem delu,
- po zanru (moguce je ubacivanje i pod zanra),
- po popularnosti,
- pretragom filmova koji su osvojili barem jednu nagradu Oscar,
- po ulogama odredjenih glumaca i
- po ocenama korisnika (Top 250)




Osim toga, na sajtu mozete naci i biografije glumaca, vesti iz sveta glume, utiske korisnika, pa cak i kvizove, pa ukolite smatrate da ste dovoljno veliki fan nekog naslova, oprobajte se..

Medjutim, uvek postoji mogucnost da je nekome engleski jezik problem, tako da cu Vam dati i domacu alternativu koja je sasvim zadovoljavajuca, u pitanju je Filmovanje. Na naslovnoj strani odmah cete zateci trailer nekog aktuelnog filma, razne liste, vesti u vidu liste najgledanijih filmova u svetu i kod nas, desavanja itd.. Sajt nudi listu premijera po datumima, kritike, najave aktuelnih naslova, izvestaje sa raznih filmskih festivala jos mnogo toga. Pretraga se vrsi klikom na sekciju FILMOVI u gornjem delu naslovne strane, i vrsi se po zanru i filmskim festivalima na kojima su naslovi premijerno prikazani

Jos jedan veliki faktor u pronalazenju naslova koji Vam se dopada jeste i kvalitet snimka. Ukoliko ste ljubitelj dobrog snimka, a svi znamo kako vecina vas dolazi do nekog naslova, moracete da sacekate i par meseci ukoliko je u pitanju nesto novo. Zato cu Vam predloziti i sajt Blu-ray. Ovaj sajt bavi se prodajom filmova na disku ali moze Vam posluziti kao pretrazivac naslova za koje mozete naci kvalitetan snimak, samim tim i proveriti da li odredjenog naslova, za koji ste se npr vec odlucili, ima u dovoljno kvalitetnoj verziji..



I za kraj, jedan predlog.. Srecno u pretrazi i uzivajte!

Нема коментара:

Постави коментар